Kulturen vil bestå

De utallige monumenter i Egypten er fredet, og flere er en del af UNESCOs Verdensarv. Egypterne selv bestræber sig også på at bevare bygninger, statuer, monumenter og andet i så god en stand som muligt, og derfor er pyramiderne og alt andet alene noget, der kan nydes på afstand. Kun på den måde kan resterne fra det imponerende rige bevares i al evighed.

Desværre er der dem, der ikke mener, dette har den store betydning. Med jævne mellemrum er der personer, der i det skjulte klatrer op på pyramiderne for at tage selfier eller billeder af udsigten. En skam, for de risikerer at ødelægge den kultur, som resten af verden ønsker at bevare.

Om det er selvforherligelse eller andet, det er uvist, men en god idé er det ikke. Der bliver også slået ned på det med hård hånd fra de egyptiske myndigheders side.

Heldigvis er langt de fleste turister og besøgende helt med på reglerne, og de nyder bygningsværkerne fra behørig afstand, ligesom de nyder de udstillede genstande på de lokale museer.

Går turen ikke til Egypten, kan meget egyptisk kunst og kultur dog nydes mange andre steder i verden. De fleste storbyer har afdelinger med egyptisk kunst og kultur, hvor du kan nyde statuer, sarkofager, mumier, kunstskatte og meget andet.

En så rig kultur har givet verden et utal af genstande, og hvor de vigtigste efterhånden finder vej hjem til Egypten, er der fortsat mange unikke og spændende genstande spredt ud over hele verden, også i København, men i Paris og London kan mange fund også opleves, hvis det alligevel er der, turen måtte gå til. En så spændende kultur er nemlig en, der bør opleves.

shesha