Prøv den egyptiske mad

Egyptisk mad er yderst varieret, og byder på mange forskellige retter, der kan tilfredsstille de flestes smag. Maden er velsmagende og er både vegetarisk, såvel som kødbaseret.

Kikærter og bønner spiller en stor rolle i den egyptiske madkultur. Disse ingredienser er ofte grundlaget for mange af de populære retter som falafel, hummus og ful medames, som traditionelt serveres med brød, som kan være en sfouf eller en baladi.

Knækbrød som gardering

Smag og behag er naturligvis forskellig. Har du derfor planlagt en rejse til Egypten, og tvivler du lidt på om maden passer dine smagsløg, så kan du altid gardere dig ved at tage lidt mad med hjemmefra. Denne kan i øvrigt også bruges som snack på flyturen.

Glutenfri knækbrød er en populær snack at have med sig på flyturen. Det er let at pakke, holder sig længe, og så smager det i øvrigt fantastisk. Du kan samtidig selv bestemme hvilket pålæg du vil bruge på det glutenfri knækbrød. Uanset hvad du vælger, er det et godt valg til en madpakke, da det er fyldt med næringsstoffer som kulhydrater, fibre og protein. Det er også et godt valg da det ikke kræver nogen særlig forberedelse.

Prøv det

Det er godt at være på den sikre side, men du bør unde dig at prøve den egyptiske mad, hvor kødretter også er almindelige. Frikadeller og lam er populære ingredienser, der ofte bruges til retter som koshari og kofta. Derudover er de populære retter kabab og tajine også gode bud på egyptisk mad.

shesha