Opfindelser fra Egypten

Vi kan takke egypterne for flere opfindelser, og du kan læse om nogle af dem lige her.

Pyramiderne som alle taler om

De fleste tænker på pyramider, når de tænker på Egypten. Der er over 130 forskellige pyramider i Egypten, som er blevet til et vartegn for landet. Men hvordan formåede egypterne at bygge de enorme pyramider? Det er et spørgsmål, som forskerne endnu ikke har fundet svar på.

De mest kendte egyptiske pyramider ligger i Giza, som ligger tæt på Kairo. Hvis du rejser til Egypten, er det et must at se den store pyramide i Giza, som også bliver kaldt for Keopspyramiden. Det er den ældste pyramide, og derudover er det også det eneste overlevende af verdens syv underværker.

Forgængeren for det moderne farvestof

Man kan på en måde sige, at egypterne banede vejen for de moderne former for arbejdsystemer worksystem.dk, som gør produktion nemmere den dag i dag. I graven for den egyptiske farao Tutankhamon, som levede i perioden mellem 1343-1323 f.vt., har man fundet rester af beklædningsgenstande, som var farvet i en kraprød farve.

Den kraprøde farve stammer fra krapplantens rødder, som indeholder farvestoffet alizarin. Det er altså et farvestof som har været i brug i mere end 3000 år. Faktisk farvede man beklædningsgenstande med plantebaserede farvestoffer indtil midten af 1800-tallet. Herefter ændrede opfindelsen af syntetiske farvestofferne verdensproduktionen af farver til de klæder, som vi shopper uge ud og uge ind.

Egypterne opfandt fiskeri med trawl

Du har mulighed for at besøge flotte gravkamre, når du tager på ferie til Egypten. Gravkamrene er ikke kun imponerende at besøge. Som nævnt ovenfor, fortæller de os også om historie.

For nyligt kom det nemlig frem, at Egypterne opfandt fiskeri med trawl, som er en af de mest omstridte fiskemetoder i verdenen. Dette blev opdaget i gravkamre fra Det mellemste Rige (2061-1650 f.Kr.) i Egypten.

I et gravmonument efter Meketre, som var en yderst vigtig embedsmand hos farao, som blev lagt i graven omkring 2000 f. Kr., blev der fundet et detaljeret værk af fiskere med et trawl-ligende redskab i et fiskefartøj.

shesha