Pas på dig selv på rejsen

Personer bosiddende i Danmark har ikke det store behov for vaccinationer. Der er ikke mange farlige sygdomme, befolkningen skal være opmærksom på. Nogle vil have stivkrampe, men de øvrige vacciner er ikke noget, der er et krav herhjemme. Men skal du til Egypten, så er det pludselig en rigtig god idé at have styr på dine vacciner, da de kan beskytte dig mod ubehagelige sygdomme,du ikke har lyst til at få.

Der er rigtig god hjælp at hente hos Seruminstituttet, der har lavet en oversigt over, hvilke vacciner du bør have, alt efter hvor i verden du skal hen, samt hvor længe du skal være væk.

Hos mange praktiserende læger kan du bestille tid og få dine vacciner der, så du behøver ikke tage hele vejen til Amager for at få det gjort. Det gør det noget lettere for de fleste.

For Egyptens vedkommende er det en god idé at have vaccine mod stivkrampe, difteri og hepatitis. Gængse vacciner, der holder i mange år, og så er de også på plads, hvis du skal dertil igen på et tidspunkt, eller hvis der er andre lande, der trækker i din indre turist.

shesha