Er det sikkert som dansker at bo i Egypten?

Det er ikke mange danskere, der vælger at bosætte sig i udlandet, og slet ikke i et land som Egypten. Om ikke andet er det her, jeg selv har valgt at bosætte mig. Det var ikke min drømmedestination, men med en stor udenlandstrang og en begrænset opsparing, endte det altså med at blive her.

Der er formentlig utallige grunde til, hvorfor man har lyst til at bo i udlandet. Personligt havde jeg brug for en forandring, og jeg længtes efter mere sol, hav og blå himmel kontra det omskiftelige, regnfulde og grå vejr, som Danmark ofte er præget af.

Ydermere er jeg også eventyrlysten, nysgerrig og glad for at rejse, og jeg følte jeg var fanget i de sædvanlige rammer og den måde, jeg levede mit daglige liv på i Danmark.

Det, der startede som et nødvalg, endte heldigvis med at blive noget, jeg er utrolig glad for i dag. Egypten har virkelig meget at byde på, og der mange steder, hvor det både er sikkert at besøge og bo.

Jeg tror ikke, man kan generalisere, når det kommer til at bo her, da Egypten er et stort land med massive forskelle fra by til by. Særligt som udlænding er livet meget forskelligt i de forskellige byer, særligt når man sammenligner feriebyerne Hurghada og Sharm el-Sheikh med mange af de andre byer. Kairo er også noget for sig selv – en stor, kaotisk, spændende og kontrastfyldt storby.

Derfor kommer det nok meget an på, hvem man er som person, og hvordan man ønsker at leve sit liv, når man skal vælge, hvor man vil bo.

Feriebyerne kan være et godt sted at starte, hvis man søger tryghed og ikke et for stort kulturchok. Det er også meget gavnligt hurtigt at få opbygget et godt netværk, hvor end man er. Det gør livet meget nemmere, og næsten alt foregår gennem kontakter hernede.

shesha