Indret dit hjem med inspiration fra Egypten

Stadig flere danskere vælger årligt at tage på rejse til Egypten. Gør du også det, og er du helt vild med landets kultur? Så har du måske endda overvejet at indrette dit hjem med inspiration fra Egypten og egyptisk kultur. Læs her hvordan du bedst kan gøre det.

Transformér dit hjem så det bærer præg af Egypten

Egypten er vel nok bedst kendt for sine mange forhistoriske pyramider. Måske kan din fremtidige boligindretning finde inspiration i det? Overvej f.eks. at købe et par flotte plakater, eller noget lækkert tapet, som har pyramiderne som baggrundsbillede. På en webshop som Familietapeter.dk er der i hvert fald rig mulighed for at shoppe i det store udvalg, og mange af tapeterne bærer også præg af at være “orientalsk” inspirerede. Som sådan vil man let kunne udsmykke væggene i ens bolig med tapet som nærmest fører en tilbage til alle ferieminderne i Egypten.

Tæpper hører sig til

Har du nogensinde gået rundt på de store markeder i Egypten? Højst sandsynligt, for det er noget rigtig mange danske turister ynder at bruge tid på i landet. På markederne kan man købe et væld af spændende og orientalske varer. Fra lækre og lokale krydderier, til flot og unikt tøj. Og nå ja, så er der også altid masser af muligheder for at købe flotte og dekorative lokalt producerede tæpper.

Overvej derfor at købe et eller flere tæpper til din bolig. Gå naturligvis efter nogle der er producerede i Egypten, eller som i hvert fald bringer mindelser om landet. Egyptiske tæpper er ofte meget farverige, og til tider portrætteres de flotte pyramider endda på tæpperne. I Danmark kan disse tæpper købes i både specialforretninger, såvel som brugt på Den Blå Avis og lignende. Det er en god idé lige at undersøge markedet inden man slår til, for tæpper kan ofte vise sig at være meget dyre. Undgå derfor at gøre en dårlig og unødvendig dyr handel.

Statuer og skulpturer er ofte prikken over i’et

Til sidst kan du overveje også at gå på udkig efter flotte egyptiske skulpturer og figurer. Der produceres en del af dem, og de er ofte efterligninger af historiske egyptiske guder og lignende. Eftersom mange af figurerne masseproduceres kan de til tider købes billigt, men hvis du i stedet vil udsmykke dit egyptisk inspirerede hjem med unikke skulpturer, så må du nok i stedet forbi et antikvariat eller lignende. Du må forvente at de unikke kreationer naturligvis er langt dyrere end de masseproducerede varer.

shesha