Stilen fra Egypten har sat sig i det moderne samfund

De gamle egyptere er for mange mennesker kendt for deres dyre silke, farvede bomuld og prangende guld accessoires. Ej at forglemme den revolutionerende arkitektur man kender fra deres prægtige pyramider. I den vestlige og moderne verden har vi taget mange af disse aspekter, og stilarter med i den mode vi kender nu om dage. Især bohéme stilen, der på en eller anden måde er konstant fremme kan man få en smag af det gamle Egypten.

Men Egyptens prangende mode er begyndt at sætte sit aftryk i flere forskellige stilarter efterhånden. I HIPHOP kulturen oftest via de store guldkæder med symboler fra det gamle egyptiske rige. Er man til det mere klassiske look, er mange kvinders nederdele skåret ud fra de ældgamle snit som man kender fra Kleopatras tid, pagehåret er tilbage. Der vil altid være noget aktuelt, der trækker trådene tilbage til Egypten.

Dette gør sig også gældende ved en del af de mest populære webshops den dag i dag. Tager man f.eks. NA-KD vil man kunne se at mange af snittene går igen i nederdelene, på trods af farverne er enkle og knap så iøjnefaldende som de var i det gamle Egypten. Er man den kreative type, kan man sætte de klassiske sorte nederdele sammen med guldfarver og smykker, og man vil straks være tilbage til den varme egyptiske stil. I fantasien om ikke andet.

Egypterne har altid klædt sig stilfuldt og komfortabelt. Man kender ikke Egypten for at være ensformigt, hvad end der er tale om tøj, arkitektur eller musik. Mon ikke det også er derfor stilen har inspireret så mange andre stilarter?

Og det er selvfølgelig ikke kun tøjstil der er tale om. De historiske elementer går igen i flere og flere hjem, der trækker historiske monumenter fra solens paradis ind i stilarterne. Om det er drømmen om en tur til varme himmelstrøg, eller en reel tiltrækning til den Egyptiske historie, der både inddrager det gamle Romerrige, Grækerriget, og endog har været overtaget af Asien en kort periode vides ikke.

Egypten har altid været kendt og anerkendt for deres fantastiske historie. Ikke kun fordi de har været underlagt flere forskellige kejserdømme end de fleste andre lande, men også fordi dette måske har været med til at gøre den egyptiske stil til det, den er kendt for i dag.

Tager man et kig på stilhistorien vil man også se, at Egypten altid har haft en vis standard, og derudfra bygget ekstra på. Men det er den dag i da, stadig et mekka når det kommer til design og inspiration, og mange store designere valfarter stadig til landet for inspiration.

Noget af det mest fantastiske ved Egyptens stil er, at der er tre tidsperioder man kan hente inspiration fra og forene til noget helt specielt og unikt. Der kan hentes inspiration i det gamle rige der går helt tilbage til 3300 f.Kr., Det mellemste rige 1985 – 1650 f.Kr. og selvfølgelig helt frem til det nye rige. Alle perioder der har lagt grundstenene for Egyptens historie, men i ligeså høj grad arkitekturen, moden, og selv de små statuetter de fleste turister tager med hjem.

shesha