Et rejsemål for alle

Tidligere var en rejse til Egypten forbeholdt eventyrere og velhavere. Det var et land, der lå meget langt væk, og det var ikke lige at komme til. De, der rejste til Egypten, var dem, der udgravede og fandt store skatte fra det gamle rige. Mange af dem kan ses både på museer i Egypten, men også på store museer i den øvrige del af verden. En del genstande er blevet solgt over tiden af Egypten, mens andre er taget som krigsbytte eller blot taget ud af landet. Der er derfor stadig genstande, der afleveres tilbage til Egypten, mens der på samme måde opstår stridigheder over de mange kulturgenstande fra Det gamle Egypten.

Men nu om dage er verden blevet så meget mindre, og det gælder også muligheden for at rejse til Egypten. Det er et populært feriemål af mange grunde. Først og fremmest lokker klimaet med sol og varme rigtig mange til. Der er altid mulighed for sol om sommeren, som lokker mange til at tage på badeferie hertil.

Mange hoteller og resortområder er skudt op på denne baggrund, og det er faktisk muligt at tilbringe en hel ferie i Egypten uden nogensinde at forlade sit hotel, hvis det er det, man har lyst til.

De fleste vælger dog at få kulturen med. Det er særligt Kongernes Dal, der trækker turister til. Pyramiderne og alt andet er selvfølgelig fredet, og det er derfor ikke tilladt hverken at gå ind i dem eller klatre på dem. Men det er muligt at opleve dem helt tæt på, også med guides.

shesha