Om landet og turisme

Det officielle navn er Den Arabiske Republik Egypten, og selve landet strækker sig fra det nordøstlige Afrika over til den arabiske halvø og dermed ind i Asien. Landet er meget folkerigt med mere end 80 mio. indbyggere, og det er meget tæt befolket langs med Nilen, hvor landet også er mest frodigt, og hvor omkring 95 % af befolkningen er bosiddende. Hovedstaden er Kairo, og landets officielle sprog er arabisk.

Landet er meget frodigt i Nildeltaet, og der dyrkes mange forskellige former for grønt. Landets øvrige indtjeningskilder er bomuld, der er kendt verden over, olie og turisme.

Der er generelt tale om en meget homogen befolkning, der nedstammer fra de gamle egyptere, men der er også et koptisk kristent mindretal, arabiske nomadefolk og berbere, der er bosiddende i landet. Berberne er stort set de eneste, der indbyrdes taler et andet sprog end den øvrige befolkning, især da det koptiske sprog stort set kun bruges kirkeligt.

En helt anden verden

For mange vil et møde med Egypten være som at træde ind i en anden verden, der er meget fjern fra vores egen. Og som et arabisk ordsprog lyder, så må skik følge eller land fly. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i, hvordan man bør gebærde sig af respekt for det land, man rejser til.

Her kan man dog heldigvis få rigtig meget hjælp hos rejseselskaber samt hos Udenrigsministeriet, hvor begge har gode rejsevejledninger, man kan følge.

Især da det ikke er alle områder i det store land, der er lige sikre for turister at bevæge sig rundt i. Det arabiske forårs efterdønninger huserer stadig, men i forhold til, hvordan landet har været for bare nogle få år siden, så er turisterne på vej tilbage til både solen og historien.

Tag på guidede ture

Det er ikke umiddelbart et land, man oplever på egen hånd, og derfor kan det være en god idé at planlægge ture hjemmefra med en guide. De kender skikke, landet, historien og alt det, du ellers ikke lige finder.

Det kan for eksempel være små, lokale restauranter, hvor det ægte egyptiske køkken kan opleves, eller spændende oplevelser på steder, der ikke er så overrendt af turister.

Samtidig giver det også mulighed for at høre en masse om alt fra faraoerne til pyramiderne, komme ud og se dyrelivet i havet, besøge de mange museer, og alt det andet, dette store land har at byde på.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, men for mange er det et land, de bare skal opleve for at føle historiens vingesus. For det er en oplevelse for livet at se det sidste af de syv vidundere, for først dér er det muligt at forstå, hvor storslået et bygningsværk det er.

shesha