Oplev Egypten i Danmark

Er interessen for Egypten vakt, har du været der, eller vil du bare opleve kunsten, så er Glyptoteket det helt rigtige sted at besøge.

Carlsbergs stifter, Carl Jacobsen, var nemlig en passioneret samler. Hans oprindelige drøm var at samle kunst og kultur til sit eget hjem i Valby, men samlingen blev hurtigt så stor, at hjemmet ikke var stort nok til det hele. Derfor valgte han at flytte hele sin personlige samling til Glyptoteket, der dengang lå i Valby, og samtidig åbnede han dørene for offentligheden, så enhver kunne nyde de mange smukke kunstskatte.

Men også denne bygning blev hurtig for lille til den store samling, og der skulle endnu en ny bygning til. Der blev udskrevet en arkitektkonkurrence, der blev vundet af Kampmann. Denne bygning huser den dag i dag den imponerende samling og fungerer som et smukt museum.

Græsk, romersk og egyptisk

Som den samler, han var, købte han mange genstande fra hele antikkens område. Det er derfor ikke kun en tur gennem Det gamle Egypten, men en tur gennem hele antikken, du kan opleve på Glyptoteket, der i dag er beliggende i en smuk bygning med Tivoli i København som nabo.

På Glyptoteket findes der rigtig mange store statuer, hvor en af de mest seværdige er den meget unikke dobbeltstatue af faraoen Ramses II og guden Ptah. Fra de mange statuer kan gæsterne bevæge sig videre til et egyptisk gravkammer. Udstillingen er sat op som en grav, og det giver perfekte omgivelser til de udstillede mumier og sarkofager, der er en del af udstillingen.

De øvrige sale indeholder mange forskellige slags genstande. Her findes der blandt andet smykker, lertøj, bronzefigurer, mindre statuer og afbilledede guder. Her skal opmærksomheden henledes på en flot bronzefigur af guden Seth, der meget sjældent ses som en statue.

shesha