Seværdigheder i Egypten

Med sin lange historie og sit fantastiske klima er Egypten et yndet sted at lægge ferien. Og det gamle historiske land har da også en lang række destinationer, hvor det er muligt at kombinere afslapning med interessante kulturhistoriske seværdigheder. Her får du en liste over nogle af de mest kendte turistmål i Egypten:

[IMAGE=cT1bgMchZocG.jpg]

Nilen

[IMAGE=dNmqKUczxWBz.jpg]

En oplagt måde at se Egypten på er at tage et krydstogt på Nilen, der på mange måder er landets livsnerve. Nilens er med sine 6.700 kilometer en af verdens to længste floder (Amazonfloden i Sydamerika er den anden) og leverer vand og frodige landbrugsarealer til 10 afrikanske lande – hvoraf Egypten altså er et af dem. Nilen flyder fra syd til nord og består af den blå og den hvide Nil. Mange af Egyptens store byer som Cairo, Luxor og Aswan er således beliggende ved Nilen.

Kairo

Hovedstaden Kairo er med sine over 16 millioner indbyggere (inklusive opland) ikke blot Egyptens største by men også den folkerigeste metropol i Afrika. Fra Kairo er der basis for mange store kulturhistoriske oplevelser – ikke mindst de berømte pyramider i Giza, som ligger en kort køretur fra Kairo. Er man interesseret i den gamle egyptiske kultur, skal man ikke snyde sig selv for et besøg på det egyptiske museum i Kairo, hvor der findes over 120.000 værker. Her kan man også finde inspiration til den næste udklædningsfest, hvor man kan vælge at komme som en gammel egypter – og måske finde det passende kostume på partyking.dk, hvor der findes et stort udvalg. Vil man have det forkromede overblik over den kæmpemæssige by kan man tage en tur op i byens vartegn, det 187 meter høje Kairo-tårn, hvor der på toppen ligger en roterende restaurant.

Pyramiderne i Giza

Et besøg ved pyramiderne i Giza er nærmest et must, når man befinder sig på disse breddegrader. Hele komplekset i Giza består den berømte sfinx og ni pyramider, hvoraf de tre største er opkaldt efter nogle af de gamle faraoer. Pyramiderne er bygget af store kalkstensblokke, og der er brugt over 25 millioner ton kalksten til det imponerende byggeri.

Luxor

Luxor ligger cirka 500 kilometer syd for Kairo og er et yndet udflugtsmål på grund af byens utrolige historiske rigdom. Her findes voldsomt mange monumenter fra oldtiden som for eksempel Luxor-templerne, Kongernes Dal og Tutankhamons grav og hundredevis af andre velbevarede ruiner fra det gamle Egypten. Luxor kaldes af samme grund for verdens største frilandsmuseum.

Aswandæmningen

Aswan-dæmningen har ikke så mange år på bagen som mange af Egyptens øvrige seværdigheder, men hvad den mangler i historie, har den i storhed. Bygningen af Aswan-dæmningen blev indledt i 1960 – og de 40.000 arbejdere var 10 år om at opføre dæmningen, der er en af verdens største. Der er benyttet byggematerialer i et omfang, der svarer til 17 af de store pyramider.

shesha